Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntjük a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Had- és Rendészettudományi Szekciójának honlapján. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy 2021-ben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara ad otthont ennek a jeles eseménynek. Meggyőződésünk, hogy Egyetemünk, rendező intézményként méltó folytatója lesz a több évtizedes múlttal bíró, magas színvonalú tudományos diákköri hagyományoknak. A Karon mindig is kiemelten fontos szerepet játszott a tehetséggondozás, ennek megfelelően célul tűztük ki egy olyan színtér kialakítását, ahol a tehetséges hallgatóknak lehetőségük nyílik megszerezni az első tudományos élményeiket egy támogató, serkentő légkörben.

Idén 16 szekcióban megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferencia a legtehetségesebb hallgatók tudományos seregszemléje, az ország legjobbjai adhatnak itt számot munkájukról. Hiszünk abban, hogy az OTDK nemcsak egy verseny, hanem a hallgatói tudományos elit kibontakozásának alapvető közege is. Ennek érdekében szervezőként megteszünk mindent azért, hogy a legtehetségesebb diákok részére egy olyan platformot biztosítsunk, amely támogatja őket a pályakezdés során, szakmai inspirációt ad, valamint serkenti a későbbi tudományos munkát.

A koronavírus okozta járványügyi helyzetre való tekintettel és az Országos Tudományos Diákköri Tanács központi rendelkezésének megfelelően a konferencia lebonyolítása ez alkalommal online formában történik 2021. április 19-23. között.
Sikerekben gazdag, hasznos és egyben kellemes időtöltést kívánunk a konferencia minden résztvevőjének!

Dr. Pohl Árpád dandártábornok
a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja